תיאור:
מדוע בני-זוג ממהרים יותר לסלוח לאהוביהם על ניאוף מאשר על השארת כלים מלוכלכים בכיור? מדוע אנשים שראייתם תקינה מוכנים לשלם כדי למנוע עיוורון יותר מכפי שעיוורים מוכנים לשלם כדי לראות? מדוע שותפים לארוחה מתעקשים להזמין מנות שונות במקום את מה שהם רוצים באמת?
מדוע מטופלים זוכרים הליכים רפואיים ארוכים ככואבים יותר מאלה הקצרים? מדוע איננו יכולים לזכור שיר אחד תוך כדי הקשבה לשיר אחר; ומדוע התור בסופרמרקט מאט תמיד ברגע שאנחנו מצטרפים אליו?
בספר המבריק, השנון והקולח הזה מתאר דניאל גילברט, פסיכולוג בעל-שם מאוניברסיטת הרווארד, את שיגיונות הדמיון ותעתועי ראיית הנולד שגורמים לכולנו לטעות בחיזוי עתידנו ובהערכת שביעות הרצון שלנו.
בעזרת תיאורים בהירים ומלאי חיים של המחקרים העדכניים ביותר בפסיכולוגיה, מדעי המוח הקוגניטיביים, פילוסופיה וכלכלה התנהגותית, חושף גילברט את התגליות המדעיות על אודות היכולת האנושית הייחודית לדמיין את העתיד, ועל מידת היכולת שלנו לחזות עד כמה הוא ימצא חן בעינינו כשנגיע אליו. גילברט כותב בסגנון קריא, רהוט ומרענן, שופע תובנות נוקבות ומסביר מדוע אנו יודעים מעט כל כך על נבכי לבם ונפשם של האנשים שנהיה בקרוב.
מחיר: 98.00 ₪