תיאור:
277 עמ`
עד כמה אנחנו קרובים לשיבוט האנושי?
בשנת 1996 יצאה לאוויר העולם הכבשה דולי, פרי שיבוט של צוות חוקרים במכון רוסלין בראשות איאן וילמוט וקית` קמפבל, ועשתה היסטוריה. רגע בואה לעולם של דולי היה לרגע מהפכני בתולדות המדע והאנושות, ומיד הוכרז עליו כעל שיאן המדעי של שנות התשעים. בפעם הראשונה היתה למדענים שליטה מלאה על מעשה הבריאה שלהם, והטכניקה שפיתחו היתה ישימה גם ליונקים אחרים, מה שעשה את הפשרות של שיבוט אנושי לקרובה יותר מאי-פעם.
אף-על-פי-כן, העוצמה האמיתית של השיבוט תתברר בעליל רק כאשר היכולת הזאת תצטרף למדע הצומח של הגנומיקה, העוסק בזיהוי הגנים האינדיווידואליים והמתאר מה הם עושים: ולטכנולוגיה ההולכת ומתבססת של ההנדסה הגנטית, המשנה את הגנים האלה על-פי הזמנה. כאשר נשלוט בטכניקות האלה, ניכנס באמת לעידן של ``חיות מעצבים``- חיות הנוצרות על-פי מפרט, בהתאם לאמות-המידה שקובע המעצב שלהן. אכן, כבר עכשיו אפשר לראות כי בעתיד נוכל להגיע לשליטה מוחלטת במערכות החיים שלנו.
וילמוט וקמפבל מתארים בספר איך חוללו את התגליות המהפכניות הפתחו בפנינו אופקים חדשים. יחד עם הסופר המדעי עטור הפרסים קולין טאדג` הם דנים בסבך השיבוט באופן השמור להם לבדם- הואיל ואיש אינו יכול להעריך את מלוא המשמעות של הנושא בלי להבין מה נעשה ומדוע.
מחיר: 78.00 ₪