תיאור:
⋅ איך יוצרים שינוי חברתי בישראל?
⋅ איך משנים את המציאות לטובה?
⋅ לטובתכם, לטובת הקבוצה שלכם או לטובת המדינה כולה?
⋅ מדוע מאבקים חברתיים מסוימים מצליחים ואחרים פחות?
רחל עזריה היא פועלת מנוסה של מאבקים חברתיים, לוחמת עטורת צל"שים וגם לא מעט צלקות. היא מכירה את הזירה של החברה האזרחית, את הזירה העירונית ואת הזירה של השלטון הארצי. היא היתה בחזית ומאחורי הקלעים של כמה מהמאבקים החברתיים החשובים ביותר שהתקיימו בישראל בעשורים האחרונים, ותמרנה בסבך של מוקדי קבלת ההחלטות בפוליטיקה הישראלית.
בשנים האחרונות רבים בישראל מרגישים שאי אפשר להשפיע ולשנות דבר, שמה שיש יישאר לנצח, שאף אחד לא מבין את האזרח הקטן. אבל למעשה – אין סיבה לייאוש. מאבקים חברתיים יזמו סלילת רכבת (ירושלים—תל אביב), ביטלו חוקים (חוק נאמנות בתרבות), קידמו חוקים (חוק החופים, חוק ימי חופשה), הוזילו מחירים (צהרונים, גני ילדים), הקימו בתי ספר ונאבקו במונופולים (הכשרות) – כל זה בפעילות מאורגנת, משותפת, כאזרחים במדינת ישראל, תוך ניצול הכלים הדמוקרטיים שעומדים לרשות כולנו.
המדריכה למהפכה הוא ספר קריא מאוד וגם שימושי מאוד. קריאה מרתקת לכל מי שרוצה להבין טוב יותר את ישראל של היום ואת מגוון הכוחות הפועלים ונאבקים בה. הוא חיוני לכל מי שרוצה לשנות אותה.
עזריה לא תגיד לכם שזה קל. היא לא תבטיח לכם הצלחה. להפך: היא תסביר שצריך סבלנות, עקשנות ואסטרטגיה. היא תגיד לכם שזה קשה, מאוד קשה.
אבל אפשרי.
רחל עזריה, לשעבר חברת כנסת, יו"ר ועדת הרפורמות בכנסת, סגנית ראש עיריית ירושלים וחברת מועצת העיר, יוזמת ומובילה שינויים חברתיים בעשרים השנים האחרונות. כיום מובילה שינוי חברתי בתחום התחדשות דמוקרטית.
עזריה היא בוגרת האוניברסיטה העברית, בעלת תואר ראשון בהצטיינות בפסיכולוגיה ותואר שני ביישוב סכסוכים. נשואה, אם לארבעה ומתגוררת בירושלים.