תיאור:
לאחרונה אנו עדים לדיון ציבורי ער, חוצה תחומי דעת במישור מקומי ובינלאומי כאחד, סביב מהותו ומשמעותו של הזיכרון האנושי.
לאור עלייתו של תחום זכרונות הילדות המוקדמים לכותרות, עלינו כמטפלים להיות מעודכנים במה שקורה בעולם.
בהתאם, נציג בפניכם בכנס זה תפיסות וגישות יישומיות רעננות ועדכניות, עם כלים ותובנות של העת האחרונה – שמהווים תוספת חיונית לכל ארגז כלים טיפולי.
אופיו המתעתע לעתים של הזיכרון האנושי הפך אותו לנושא מסתורי שמסעיר את האנושות מאז קדמת דנא. סוגיות כמו תקפותם של זיכרונות ילדות עולות חדשות לבקרים בבתי משפט ובקליניקות, בתקשורת, ובנאראטיב של משפחות וקהילות.
כיום, בעידן של התפתחות מואצת של המדע והטכנולוגיה, בנוסף לפריצות הדרך שחלו בידע על הגנום האנושי וחקר המוח, נוצרות ללא הרף נקודות מפגש בין עמדות מקצועיות וותיקות כחדשות, ובין טכנולוגיות מגוונות ומתוחכמות.
במקביל, מתפתחים כלים ואמצעים המסייעים לנו לנצל ביתר יעילות ודיוק את העוצמה האצורה בזיכרונות ילדות מוקדמים, השפעתם על עיצוב כוחות האישיות במהלך דרכו של האדם בחייו, ועד תפקידם כחלק ממערכת של מסרים בינדוריים.
בעזרת מרצים מהמובילים בתחומם ובעשייה המקצועית בישראל, נציג בפניכם
מגוון רחב של ידע יישומי כולל:
מודל לאבחון וזיהוי סגנון חיים על פי הגישה האדלריינית, הנרטיבים מהילדות המוקדמת כאבני היסוד שלנו כבוגרים לאור הגישה הפסיכואנליטית, מה בין צילומי ילדות לזיכרונות ילדות – תובנות מתחום הפוטותרפיה, ואיתור יכולות באמצעות זיכרונות מוקדמים להעצמה ועידוד בכאן ועכשיו. במקביל נציג כלים מתקדמים מדויקים ויעילים לפיתוח הזיכרון.
ההרצאות יהיו חוויתיות ומרתקות וילוו בהדגמות ותרגילים!
הכנס מיועד לאנשי מקצוע מתחומי הטיפול השונים: פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאלים, קלינאי תקשורת, מטפלים באומנויות, מרפאים בעיסוק, רופאים, יועצים, מאמנים אישיים ומשפחתיים, מטפלים קבוצתיים ומתעניינים.