תיאור:
ז´אן בודריאר הוא אחד התיאורטיקנים הפוסט-סטרוקטורליסטים הבולטים במאה ה-20. בעטו התזזיתי והאסוציאטיבי הוא מציג תיאור יוצא דופן של החברה שבה אנו חיים. זהו תיאור מהפנט, מרתק וקודר של עולם התקשורת, הכלכלה הגלובלית, הדמוקרטיה והתרבות המערבית. בודריאר מתאר מהלך של סמיולוגיזציה זוחלת של התרבות המערבית, מהלך ששיאו בשלב השילשי במודל סדר הסימולקרה. זהו שלב שבו הממשי נעלם, "המציאות נעלמת", ונוצר המצב ההיפר-ריאלי: מצב פטישיסטי בלי התחלה, בלי מטרה וכיוון, בלי יכולת התרה. בשלב ההיפר-ריאלי המדינה מוחלפת בסימולקרה של המדינה, האמת נעלמת לטובת סימולקרת האמת, החושניות והמיניות נעלמות גם הן - כל זאת טלובת מערכת קוד הממשמעת את המציאות.
ספרו של אושי קראוס עושה במתווה הבודריארי שימוש שאינו מקובל אצל מפרשי בודריאר: שימוש תיאורטי כלכלי לצורך הסברת מושג הכסף, ההיסטוריה שלו וההווה הבעייתי שלו. אושי קראוס מתאר את התפתחות הכסף מעידן החליפין ,דרך תקופת כסף המתכות היקרות ועד לכסף של ימינו - מסמן בלי מסומן המשתולל בשווקים הבינלאומיים וגורם למשברי ערך ולאסונות כלכליים. זהו כסף הסימולקרה הבודריארי.
תהליך התפתחות הכסף כמסמן המתנתק במשך הזמן ממסומנו מנותח בכלים פוסט-סטרוקטורליסטיים אשר מתרגמים מושגים כגון "פיחות ערך", "כיסוי כספי" ואחרים למונחים של התיאוריה הבודריארית. הניתוח הבודריארי, אשר מאפשר ניתוח של שור ההון הגלובלי הפטישיסטי של ימינו, גם מספק הסבר פוסט-סטרוקטורליסטי למשבר הסב-פריים העולמי.
בספר זה מונהרת לראשונה בעברית תורתו של בודריאר, כשהיא מוצגת בהקשרה המרקסי והסטרוקטורליסטי, מושגים מרכזיים בתיאוריה של בודריאר מוסברים בו באמצעות סקירה של כתביו העיקריים.
ד"ר אושי שהם-קראוס עוסק בחקר סוציולוגי ופילוסופי של הכלכלה בת ימינו, מתמחה במקרו-כלכלה ובמדינת הרווחה החדשה; מלמד פילוסופיה של הכלכלה בבית הספר לכלכלה במכללה למנהל ובחוג למדע המדינה באוניברסיטת תל אביב.