תיאור:
סלבוי ז´יז´ק – מהוגי הדעות המשפיעים והחשובים בזמננו – מנתח בספר זה באופן מרתק, רדיקלי ובלתי שגרתי את התרבות העולמית העכשווית, כל זאת על רקע המגה-פיגוע של המילניום במגדלי התאומים והשלכותיו על המלחמה האמריקאית בטרור. בהזדמנות זו מסכם ז´יז´ק בתנופה מחשבתית עזה את רוח-הזמן הנוכחית לצד תובנות לעתיד לבוא על המאה ה-21. הספר מאיר את עינינו ביחס לשאלות הנוגעות למיקומו של הפרט בתרבות הקפיטליסטית העכשווית וביחס למהות הסכסוכים הבינלאומיים, כשהסכסוך הישראלי-פלשתינאי משמש מקרה מבחן למהותם של סכסוכים אתניים בכלל.
לטענת ז´יז´ק, קריסת מגדלי התאומים ב-11 בספטמבר התקיימה אצלנו כספקטקל טלוויזיוני מהפנט, הרבה יותר מזה הנחווה במציאות החוץ-טלוויזיונית. תבענו לחזות בתמונות של התרסקות המטוסים פעם אחר פעם, תוך שהן מזכירות לנו למעשה את סרטי האסונות ההוליוודיים. מכאן שהבלתי-נתפס התרחש זה מכבר: אמריקה קיבלה את אשר העסיק את הפנטזיה שלה, וזו הייתה למעשה ההפתעה האמיתית! ז´יז´ק תוהה: האם לא הייתה זו ארצות הברית עצמה שהמציאה את הטליבאן ואת בן-לאדן לטובת מלחמת גרילה בברית המועצות? כלומר האם לא היה באסון התאומים שמץ של עודפות הכוח האמריקאי שהופנה עתה נגד עצמו? וכנגד הטענה הדיכוטומית השכיחה של אינטלקטואלים מערביים המציגים את האירוע כהתנגשות בין התרבות האיסלמית ה"פונדמנטליסטית" לבין התרבות המערבית ה"ליברלית", מציע ז´יז´ק לראות את האירוע כהתנגשות תוך-תרבותית בנבכי המרחב הגלובלי-קפיטליסטי החדש.
סלבוי ז´יז´ק – החי ופועל בסלובניה ומלמד באוניברסיטת לובליאנה – מפורסם מאוד בזכות ניתוחיו המבריקים והלא-שגרתיים באמצעות השיח הפסיכואנליטי הלאקאניאני לסרטי היצ´קוק ולקולנוע ההוליוודי, כמו גם לתרבות ההמונים בכלל. עד כה ראו אור בעברית בהוצאת רסלינג ספריו הבאים: "על הסופר-אגו ורוחות-רפאים אחרות" (2000), "מטריקס: האחר הגדול והמציאות הווירטואלית" (2003), "הסובייקט שאמור להאמין: הנצרות בין פרברסיה לחתרנות" (2004), "לאקאן עם היצקוק" (2004), "התבוננות מן הצד" (2005).