תיאור:
פינק פלויד הייתה מאז היווסדה באמצע שנות ה-60 אחת הלהקות הבריטיות המצליחות והמשפיעות בעולם המערבי. שורה של אלבומים רבי-מכר, הילת מסתורין בלתי מפוענחת, סמלים רבי-עוצמה, מסעי הופעות מיתולוגיים – כל אלה אפיינו את פעילותה ואת השיח שנלווה אליה. בין השנים 1967-1983 פינק פלויד הייתה בחזית של מוזיקת הרוק המשתנה והדינמית: היא החלה בתקופה של "תרבות המחתרת" הסיקסטיזית אשר במהלכו הייתה המייצגת הבכירה של הפסיכדליה הבריטית, אבל לקראת סוף שנות ה-60 פינק פלויד כמו התחילה מחדש עם התכת השורשים הפסיכדליים והשפעות מפסקולי סרטים לכדי צליל חדש, "Space Rock", שאפשר את השתלבותה הייחודית ברוק הפרוגרסיבי. תהליך זה הגיע לשיאו עם הוצאתו של אחד מרבי-המכר של כל הזמנים, "הצד האפל של הירח", אלבום נושאי שהיה לסמלו של הדור הפוסט-סיקסטיזי והמשיך להיות פופולרי שנים רבות לאחר מכן.
גם בזמן עליית הפאנק העגמומי במחצית השנייה של שנות ה-70, פינק פלויד, אשר הייתה אחד ממוקדי הביקורת של הפאנק, המשיכה במסע ההצלחה יוצא הדופן שלה. הלהקה שילבה שלל רגישויות, מודרניות ופוסט-מודרניות, תוך כדי התחברות מרשימה לשיח על אודות משבר ההומניזם כפי שהשתקף באקדמיה ובתרבות הפופולרית באותה תקופה.
ספר זה מאגד מאמרים שנכתבו מזוויות שונות – היסטוריות, סוציולוגיות, פסיכולוגיות, מוזיקולוגיות, סמיוטיות ועוד – על מנת להאיר צדדים נוספים ביצירה החשובה והמשפיעה של אחת מלהקות הרוק החשובות והמשפיעות בכל הזמנים.
עורך הספר, ד"ר ארי קטורזה, הוא מוזיקאי, היסטוריון וחוקר תרבות; מלמד ב"רימון" – בית הספר למוזיקה, מכללת ספיר והמרכז הבינתחומי הרצלייה. ספרו "המחר לעולם אינו יודע – רוק במאה ה-20" ראה אור בשנת 2012 בהוצאת רימון.
מחיר: 69.00 ₪