תיאור:
ספר אמנות פרי מסע ממושך בכל רחבי הארץ, ובעקבות תערוכה שהוצגה בסדנאות האמנים, תל-אביב. מלווה במאמרים מאת מאיר ויגודר, אבנר בן-עמוס, חנן חבר ויעל שנקר, ואינדקס מבואר.
"האם מקרה הוא ששתי נשים, ולא גברים, הן שיצאו למסע בן שנתיים ימים כדי לצלם יותר ממאה שמונים אנדרטאות בכל רחבי הארץ? דרורה דוֹמיני ופְראנס לֶבֶּה-נדב מגדירות את שיתוף הפעולה ביניהן כהרפתקה. אולי לא היה זה מסע דרמטי כמסען של הגיבורות בסרט 'תלמה ולואיז' של רידלי סקוט, או הזוי כמו טיוליהן של הגיבורות ב'סלין וז'ולייט יוצאות לשוט בסירה' של ז'אק ריבֶט, אולם בכל זאת הציב בפניהן דרך חלופית להתבוננות בנוף רווי סמלי מאצ'ואיזם צבאי, של חברה המצפה מנשים ללדת ילדים ולטפחם למען הצבא, בדיוק כפי שמצפים מהן להיות נושאות לפיד הזיכרון אם בניהן ובעליהן לא ישובו מן הקרב.
תצלומים אלה אינם רק תיעוד של מקומות מסוימים, המסמלים ציוני דרך בהיסטוריה של מלחמות ישראל, אלא גם עדות למרחבים שדוֹמיני ולבה-נדב עברו במהלך נסיעתן בדרכים ראשיות ובדרכים צדדיות כדי להגיע למקומות אלה. משום כך, אוסף התצלומים הזה בעיקרו עוקב אחר תולדות גיבורים לאומיים וקרבות מפורסמים, ובכך גורם לנו לתהות לאיזה סוג מסע אנחנו מוזמנים בספר הזה: בעידן שבו קוראים תיגר על הזיכרון, האם הפרויקט הזה מנציח את הגישה המימסדית וההגמונית המנסה לייצר קו אחיד ורציף של זיכרון לאומי המאשש את קיומו על חשבון הזיכרון של עם אחר; או האם הפרויקט מצליח להיות ביקורתי ואירוני, ובכך להטיל ספק ביכולת של אנדרטאות להקנות לנו את התחושה ששאלת הזיכרון אחידה לחברה כולה? הפרויקט הזה מציג שאלות לא פשוטות לגבי הקשר בין זיכרון והיסטוריה, זיכרון ושיכחה, ואמנות ופוליטיקה."
מתוך מאמרו של מאיר ויגודר, 'להביט בהיזכרות: צילום אנדרטאות ונוף הזיכרון'
מחיר: 59.00 ₪