תיאור:
בערב יום רביעי, 6 בדצמבר 2006, נמצאה גופתה של תאיר ראדה בתא מוצף דם בשירותי בית הספר נופי גולן בקצרין, שבו למדה. כעבור שבועיים, רומן זדורוב, שעבד בבית הספר כרצף, הודה ברצח ושחזר אותו, אך עד מהרה חזר בו. ב-2010 הורשע זדורוב ברצח ונידון למאסר עולם. ב-2015 ערעורו נדחה וב-2021 החליט בית המשפט העליון על משפט חוזר. במרס 2023 זיכה בית המשפט המחוזי בנצרת את רומן זדורוב מרצח תאיר ראדה, ברוב של שניים משלושת השופטים.
עם השנים נהפכה הפרשה בעיני רבים לסמל לאטימות שמגלה הממסד ולעוולות שהוא גורם, ומנגד – ליכולת של אזרחים להתארגן באמצעות הרשתות החברתיות וכך לפעול ולתרום לחשיפת האמת ולעשיית צדק.
בספר נסקרים בדקדקנות הרצח, חקירותיו של זדורוב והודאותיו, השחזור וההליך המשפטי. נוסף על כך נצלול לעולם הסוער והמרתק של הפעילות למען זדורוב ברשתות החברתיות: האנשים והקבוצות שהיו בחזית הפעילות, תכניה והממצאים שהתגלו בזכותה.
מצד אחד, תוצאותיה של המעורבות הציבורית היו לעתים שליליות, כמו הפצת שמועות וקונספירציות, השמצות והטרדות. אבל מצד אחר, היתה לה תרומה מפתיעה ומרחיקת לכת להגנתו של זדורוב, במיוחד במשפט החוזר, לחשיפת מידע וליצירת ידע חדש – ובכלל זאת ידע שבזכותו אושרה הבקשה למשפט חוזר.
אתם מוזמנים להיסחף למערבולת של אחת הדרמות המשפטיות הגדולות והמתוקשרות ביותר שהיו במדינה. הספר נקרא בנשימה עצורה ומעלה סימני שאלה וסימני קריאה נוקבים באשר לכוחו של הממסד אל מול כוחם של האזרחים ולגבי התקשורת החדשה והתקשורת המסורתית.
פרופ' אזי לב-און חוקר את השימושים וההשפעות של האינטרנט והרשתות החברתיות, ובמיוחד את האפשרות שהם מעניקים לאנשים ולקבוצות להשמיע קול ולארגן פעילויות.