תיאור:
חינוך היסטורי הוא תהליך שבו חברה נתונה מטפחת ומעצבת תודעת עבר לחבריה. במסגרת החינוך ההיסטורי עוזבת ההיסטוריה את כותלי מוסדות המחקר, משתחררת במידה רבה מכללי העיסוק המדעי ונרתמת למטרות שונות. מגוון השימושים האפשרי בהיסטוריה, ריבוי הזירות והנפשות הפועלות וכן האינטראקציה ביניהן הופכים את החינוך ההיסטורי לתהליך מורכב ודינמי. בישראל, שבה לעבר תפקיד מכונן, זהו גם תהליך בעל משמעויות פוליטיות וחברתיות עמוקות, ולכן הוא רווי מתחים ומחלוקות.
חינוך היסטורי: זירות וזיקות מציע מבט רחב ומקיף וראשון מסוגו על זירות מרכזיות שבהן מתקיים חינוך היסטורי בישראל וכן על מגוון הזיקות שבין הזירות, כגון כיתות הלימוד, משרד החינוך, מכללות להוראה, המרחב הדיגיטלי, המרחב הציבורי, ספרי לימוד, קולנוע, מסמכי מדיניות ועוד. את המאמרים שבאסופה כתבו אנשי ונשות מחקר ומעשה שלקחו ועודם לוקחים חלק מוביל בעיצוב החינוך ההיסטורי בישראל מתוך התבוננות מבפנים על הזירות השונות ועל זיקות הגומלין שביניהן.
ד״ר נמרוד טל - היסטוריון החוקר ומלמד במכללת סמינר הקיבוצים בנושאים של היסטוריה אמריקנית, חינוך היסטורי והוראת היסטוריה, וחבר סגל ביחידה למעורבות חברתית ובתוכנית רג״ב. בימים אלו הוא חוקר את ההיסטוריה של הוראת ההיסטוריה בישראל. טל מנהל את המכון הישראלי לחינוך היסטורי שהקים עם פרופ׳ נווה בסמינר הקיבוצים.
פרופ׳ אייל נווה - פרופ׳ אמריטוס מאוניברסיטת תל-אביב, ראש המכון הישראלי לחינוך היסטורי במכללת סמינר הקיבוצים. נוסף על ספריו ומחקריו האקדמיים העוסקים בהיסטוריה של ארצות הברית ובהיסטוריה ישראלית מודרנית, כתב נווה ספרי לימוד למערכת החינוך והוביל צוות מורים להיסטוריה שכתבו ספר לימוד ישראלי-פלסטיני בשני נרטיבים.