תיאור:
התיאוריה הפוסטקולוניאלית מתמקדת בהשפעת הניאוקולוניאליזם העכשווי, כמו גם ההיסטוריה הקולוניאלית, על המבנה החברתי והפוליטי. היא מניחה שגם אחרי קריסתן של מדינות קולוניאליות הקלאסיות ממשיכה הפרדיגמה הקולוניאלית לשמש גורם מרכזי בעיצוב התודעה המודרנית.
האנתולוגיה קולוניאליות והמצב הפוסטקולוניאלי מציגה עבדות תיאורטיות של מיטב ההוגים האנטי – קוצוניאלים והפוסטקולוניאלים ומבררת את משמעותן בהקשר הישראלי. בחלק ראשון – טקסים של פרנץ פאנון (מתוך אור שחר, מסכות לבנות); אלבר ממי (מתוך דיוקנו של הכובש והנגבש); אדוארד סעיד (מתוך תרבות האימפריאליזם); הומי ק. באבא (מתוך שוליות והתרבויות בת-זמננו). בחלק השני – מאמרי מקור מאת ניטב הכותבים בישראל בשאלות של מרחב, אתניות, לאומיות, הגירה, היסטוריוגרפיה, דת ותרבות.
ספר חובה זה ניצב בצומת בין לימודי תרבות, כלכלה פוליטית, היסטוריה, סוציולוגיה, אנטרופולוגיה, פילוסופיה וגיאוגרפיה חברתית.
פרופ´ יהודה שנהב הוא עמית מחקר במכון ון ליר בירושלים, עורך כתב-העת תיאוריה וביקורת ומלמד בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב, שם כיהן בעבר כראש החוג, לימד באוניברסיטאות סטנפורד, פרינסטון, ויסקונסין וקולומביה.
526 עמודים.
מחיר: 92.00 ₪