תיאור:
הספר מציג ומנתח את התמודדות מערכת אכיפת החוק, המשפט, הטיפול והשיקום בישראל עם קטינים בהליך הפלילי: פוגעים עוברי החוק, נפגעי עבירה ועדים המעורבים באירוע, תוך התייחסות למשפחותיהם וסביבתם. הספר מתאר את המערכת ומרכיביה השונים, תוך מעקב אחר הייחוד של כל המשתתפים במערכת: התפתחות היסטורית, תהליכי חקיקה, גיבוש מדיניות לאורך שנים והמבנה הארגוני שלהם.
בפרקי הספר ניתנת מודגשים יחסי הגומלין של השירותים והקשרים שביניהם וכן יחסיהם עם הקטינים המעורבים בהליך הפלילי ומשפחותיהם, ראיית הקטין, צרכיו ורצונותיו המשפרת את הטיפול הניתן לו ולמשפחתו.
הספר כולל את הנושאים הבאים: מודלים של התארגנות המערכת ואת ההתפתחות של חוקי הנוער בישראל. פעילות השירותים במערכת: משטרת ישראל, שרותי הרווחה, מחלקות פרקליטות המדינה, זאת תוך הדגשת הפעילות המשותפת עם מערכת בהגנה על קטינים ומניעת עבריינות נוער, תוך הדגמה של אירוע “גואל רצון”.
עורכי הספר וכותביו הם ממלאי “תפקידי שטח” וניהול בשירותי הטיפול והשיקום.
הספר מיועד לקוראים העובדים בשירותים של מערכת אכיפת החוק, המשפט, הטיפול והשיקום ואלו הרוצים ללמוד עליהם ולהכיר את פעילותם ואת הייחוד שקיים ביחסים שביניהם.
העורכים:
ד”ר מאיר חובב – הקים את מדור הנוער במשטרת ישראל, ניהל את שירות המבחן לנוער ואת אגף תקון, פרסם מאמרים ומחקרים בנושא עבריינות הנוער והטיפול בה, יו”ר עמותת קשת.
ד”ר רונית צור – מנהלת השירות לפיתוח וניהול ידע במשרד הרווחה, ניהלה את השירות לחקירות ילדים וחקירות מיוחדות, ערכה מחקר בסיסי על עדויות קטינים בבית המשפט.
ד”ר סוזי בן ברוך (נצ”מ בדימוס) – קרימינולוגית, קצינת נוער ארצית במשטרת ישראל לשעבר, מרצה בפקולטה למשפטים במכללה למינהל ראשון לציון.