תיאור:
הסמארטפון...
אמרו לנו להיזהר ממנו...
אמרו לנו שהקרינה שלו מזיקה לבריאותנו...
אמרו לנו שההתמכרות למסך מובילה להפרעות קשב וריכוז...
אמרו לנו שהוא גורם לנתק חברתי ומשפחתי...
הכול נכון, אבל בואו נודה על האמת - האם אפשר לוותר עליו?
ואם אי אפשר בלעדיו, בואו נמצא את מה שטוב ומועיל בסמארטפון שלנו כדי לרתום אותו לתקשורת מקרבת טובה יותר במשפחה.
רק עשר שנים חלפו מאז הציג סטיב ג'ובס את המוצר הטכנולוגי החדש, המלהיב והמסקרן שפיתחה חברת Apple – הסמארטפון הראשון. מאז, חווינו מהפכה חברתית ששינתה את האופן שבו אנו מתקשרים אחד עם השני, כולל כיצד אנו מתקשרים עם בני משפחתנו.
בשעות העבודה של הורים, התקשורת עם ילדיהם היא בעיקר טכנית ("מה נשמע?"; "הגעת מבית הספר?"; "אכלת?"; "הכנת שיעורים?"). אבל חסרה בה תקשורת רגשית, שהיא התקשורת הרצויה במשפחה. האתגר החשוב שניצב בפני הורים של ימינו הוא ליצור תקשורת רגשית בת-קיימא במשפחה וספר זה מציע לקוראיו מגוון רחב של דרכים לתקשורת משפחתית מקרבת.
הספר מציג גישה שמעצימה את היתרונות של הטכנולוגיה על פני החסרונות שדבקו בה, כדי לקדם את הצרכים המשפחתיים שלנו. מניסיוני רב-השנים בטיפול בילדים אני משוכנעת שילדים ייענו בהנאה מרובה לתקשורת רגשית באמצעות כלים טכנולוגיים. כן, תקשורת דרך כלים טכנולוגיים – אם היא מתבצעת נכון – לא חייבת להיות רק טכנית, אלא גם יכולה להיות רגשית ולחזק את הקשר בין בני המשפחה כאשר הם אינם נמצאים באותו מרחב פיזי.
הספר מציג מצבים מוכרים מחיי המשפחה, שבהם הורים נמצאים בעבודתם ורוצים לתמוך בילדיהם, לעזור להם, להשתתף בחוויותיהם וגם לפקח עליהם מרחוק. דרך דוגמאות אמיתיות שחוו הורים שהסתייעו במחברת הספר, מוצגים פתרונות יעילים באמצעות תקשורת בסמארטפון. חלקו השני של הספר נועד להרחיב את הידע התיאורטי של הורים בעקרונות לתקשורת מקרבת במשפחה – הורות וזוגיות.
על מחברת הספר
ליאת זלצר היא פסיכותרפיסטית קוגניטיבית-התנהגותית ומדריכת הורים. שנים רבות הנחתה קבוצות הורים ב"מכון אדלר" והדריכה מנחי קבוצות הורים. בעשור האחרון היא מטפלת בקליניקה שלה בילדים, מתבגרים ומבוגרים בטיפול פרטני, מדריכה הורים בסוגיות חשובות בחינוך הילדים ומעבירה הרצאות וסדנאות בנושאי חינוך ומשפחה.
מחיר: 88.00 ₪