תיאור:
הספר מבקש לגשת למשבר הרב־מימדי בפניו עומדת הציביליזציה המערבית מנקודת מבט אלטרנטיבית ולא שכיחה — הלוגיקה של האימהות כבסיס למהפכת־נגד לסדר הפטריארכלי והקפיטליסטי המערבי, תוך הדגשת שלושה מרכיבים: הבנת הכישלון העמוק של הציוויליזציה המערבית, הנגזרת מהפטריארכיה כשלילה של המטריארכיה, ממערכת המלחמה שלה, ומתפיסת הטבע כחומר מת; נקודות המבט של נשים, במיוחד האימהות כהיגיון אנושי אלטרנטיבי והמטריארכיה כסדר חברתי, פוליטי וכלכלי חלופי; והצורך בשינוי כולל, עמוק ומקיף.
על בסיס חשיבה פמיניסטית, כלכלת הנתינה האימהית, חכמת העמים הילידים ולימודים מטריארכאליים מודרניים, ותוך שימוש במתודולוגיה ניכוס מחדש של התרבות והידע והמשאבים של — REMATRIATION של המורשת האימהית — הספר מציע פרדיגמה אלטרנטיבית המשלבת נתינה, הדדיות, שיתוף, קהילתיות ומקומיות, אינדיבידואליזם מכבד, כלכלת הקיום, איזון ואחריות, רוחניות והרמוניה. זו אינה השקפה אוטופית אלא דרך לדמיין חזון שינחה את האקטיביזם והחשיבה.
שימוש בתפיסת עולם זו מוביל להבנה מחודשת של מושגים כגון אימהות, משפחה, אקטיביזם, טרנס־הומניזם, שלום, מיניות, זהות ושייכות. תוך מודעות למלכודות שבדרך, הספר מציע דרכים למימוש השקפת עולם זו במערב.