תיאור:
"איך אפשר להגן על חיינו מנכליו של העולם, מהרהורי מזימות, מן הרוע התוסס, מן המזג הפרוע, חסר הנחת, העצבני כל כך?!" שואל גיבור הסיפור "שקיעה כפרית". ובלב דואב מדאגה הוא מוסיף ואומר: "אני רואה את בנינו שבים מן הצבא ואותה מנוחה וביטחון שהיו נסוכים בעיניהם מתחלפים לאט לאט בספק, באי-שקט, ברטט של מבוכה, של אי-ודאות. ...כבר אין בהם ביטחון במה שהיה ובמה שיהיה." האם אנחנו יכולים לכפר על שגיאות העבר ולתקן אותן? שואלים גיבוריו האחרים של "שקיעה כפרית". האם אנו יכולים להחזיר את הזמן שאבד לנו בשל החלטות שגויות, חפוזות מדי, יהירות מדי?
שקיעה כפרית, אחד מספריו הראשונים של יצחק בן-נר, הוא קובץ סיפורים המשרטטים את דיוקן הישראליות שבין מלחמת ששת הימים ועד לאחר מלחמת יום הכיפורים. באומץ וללא חנופה קורע בן-נר את המסכה שעטתה הגבריות הישראלית על עצמה באותן שנים. הסיפורים עוקבים אחר שלל דמויות מקוריות: אביו של חייל הנעדר מאז המלחמה ההולך ומידרדר בעקבות חיפושיו אחר בנו ("18 חודשים"), קצין צבאי בכיר המשלם בתפקידו על מחדלי הממונים עליו במלחמה ("ניקול"), נערה המתנה אהבים עם לוחם פצוע ברגעי חייו האחרונים ("משחקים בחורף"). דמויות אלו ואחרות שואלות שאלות הממשיכות להטריד את החברה הישראלית
גם עם חלוף השנים.
בשפה צלולה המעלה ריחות עסיסיים של עברית שורשית אך גם קצבית, מהירה וקולחת, הגיע בן-נר בסיפוריו אלו לאחד השיאים הייחודיים בכתיבתו רבת הקולות והרבדים. שקיעה כפרית יצא לאור בראשונה בשנת 1976 ומיד עורר סערה וסקרנות רבה. לאחר שלושים שנה ניתן לומר כי קובץ סיפורים זה הפך לאחד מנכסי היסוד של הספרות העברית החדשה. מהדורה מחודשת זו יוצאת לאור לאחר שהמחבר עיבד מחדש את כל סיפורי הקובץ.
מחיר: 88.00 ₪