ספר לכל - רכש מוסדות

שכול והאגדה החיה
מספר קטלוגי: 362-2876
נושאים: יהדות
תאריך יציאה: 1/1900
קריאה
תיאור:

כל אדם וכל קבוצה נדרשים לטפח את הנרטיב הפרטי שלהם, את סיפור חייהם, לצורך הישרדותם הקיומית. מה קורה לסיפורי החיים בקרב משפחות השכול, כשה"מספר" אינו בחיים עוד? במשפחות של ניצולי שואה, כשהניצול מסרב לדבר? או במצב ה"אלצהיימרי" כשהמספר לא מסוגל לדבר עוד? כיצד מטפחים סיפורי חיים בונים במצבים אלה?
אם הנרטיב הפוסט-מודרני מתייחס אח ורק לסיפור שאדם או קבוצה מספרים על עצמם, אזי מוסג פופולרי זה אינו רק אגוצנטרי ביסודו, אלא גם פוגם בתרומתו להישרדות היחיד והחברה (בעיקר כשזו נאבקת על זהותה הלאומית). אם, לפי החוקרים, האגדה התלמודית – שהיא קורפוס של סיפורים על אנשים ואירועים – תרמה להישרדותו של עם ישראל בימי משבר ומצוקה, אזי יש בה מרקיב חיוני לפסיכולוגיה של ההישרדות הקיומית.
מתוך ניתוח מהפכני של מוסגים סוציא-היסטוריים שגורים כגון אמפתיה, כריזמה ומיתוס, מפתח פרופ´ רוטנברג חוליה נוספת במשנתו הדיאלוגית, הרואה באגדה שמטפחים אחרים מושג משלים למושג הנרטיב. את משמעותה ואת חיוניותה של ה"אגדה החיה" - ,הסיפור שאחרים מספרים" – אפשר להבין אפוא באמצעות ההבדל בין החסיד שחלם שהוא הפך לאדמו"ר ובין מצב שגם החסידים חלמו זאת.
פרופ´ מורדכי רוטנברג פיתח את התחום האקדמי העוסק ביחס שבין הפסיכולוגיה דת באוניברסיטה העברית. בין בפריו, שתורגמו ללשונות רבות: קיום בסוד הצמצום (מוסד ביאליק), ממקדש למדרש (שוקן), היצר (שוקן).
הספר החיים כמדרש, שפורסם לכבודו, יצא בשנת 2004 בסדרת "יהדות כאן ועכשיו" של ידיעות אחרונות
230 עמודים.

מחיר: 98.00 ₪

ברוך הבא!

זוהי כניסתך הראשונה לשירות.