תיאור:
כולנו שייכים במהלך חיינו ללהקות אנושיות שונות. כתינוקות אנו זקוקים לאחרים כדי לשרוד ולהרגיש אהובים. יותר מאוחר אנו זקוקים לאנשים סביבנו כדי להתפתח, לחוש נאהבים ומשמעותיים ולהמשיך לחיות את חיינו. הספר עוסק בחיבורים בין אנשים ובהתקבצות שלהם ללהקות, להקות מסוגים רבים, בגדלים ובהרכבים שונים. להקות לזמן מסוים ולהקות למשך תקופת החיים כולה: להקות המורכבות מזוג, ממשפחה, משכנים. להקות מתבגרים, או חיילים. להקות מטיילים בהודו, להקות עם ולאום וגם גדולות הרבה יותר: אלו של דת, למשל, או של מגדר.
עולם הלהקות האנושיות מורכב, מעניין ומקסים בעיניי. להקה אנושית מורכבת מפסיפס צורות וצבעים של כל אחת ואחד מחברי הלהקה, שהרי כל אחד מאיתנו מיוחד – עולם שלם בפני עצמו.
הספר לוקח מושג מעולם בעלי החיים ומסביר קשרים והתנהגויות אנושיים: מה מלכד להקה ומה מוציא אחרים החוצה ממנה; מהן מטרות הלהקה וכיצד הן מתיישבות עם מטרות אישיות של החברים בה או סותרות אותן; כיצד מתנהלת להקה מבחינת מערכת הכללים ואמות המוסר שלה, הפרדה בין רשויות והמודל שנותנים מנהיגיה.
להקות אנושיות מורכבות מאנשים, לכן הוקדש מקום לפן פסיכולוגי תוך-אישי. מובאות תיאוריות של פרויד, יונג, נוימן ואחרים כדי להסביר מדוע בני אדם רוצים להיות חברים בלהקות שונות ורבות, אילו צרכים בסיסיים שלהם מקבלים מענה ועל אילו הם מוותרים ומדוע.
מבדיקת מושג הלהקה וכללי התנהלותה באופן נרחב יש מעבר לדיון בלהקה מיוחדת: זו של העם היהודי וגם זו של עם ישראל. כיצד שתיהן עוצבו במשך ההיסטוריה ומהם יחסי הגומלין ביניהן.
עוצמתו של עם ישראל עולה מתוך המקום והלגיטימציה שהוא נותן לשונות שמביאים האנשים השייכים אליו עוד מימי אברהם ומשה, דרך אלפי שנים של התחבטות כיצד לבנות את כללי הלהקה המיוחדת הזו וחוקיה ועד לימינו אנו. להקת עם ישראל הינה התקבצות מופלאה של היחידים בעם היהודי למען מטרה משותפת שהיא עוצמתית ומשמעותית עבור חברי הלהקה – לבנות מחדש את מדינת ישראל; להגדיר ולקיים להקה שמטרותיה וכלליה הם מתן כבוד ואהבה לפסיפס הדעות והגוונים בה, כיוון שחבריה יודעים כי בכך עוצמתה והישרדותה.