תיאור:
"בספרו פסיכותרפיה אקזיסטנציאלית פורש ארווין יאלום את המסד הפילוסופי, התאורטי והקליני של שיטת טיפול שמבליטה את חשיבות האחריות לקיום ולעולם ואת משמעות המוות והבדידות עבור היחיד בהתמודדויותיו עם החיים, עם שפיות ועם חולי נפשי. כל אלה כניגוד קוטבי לתפיסה הפסיכודינמית הפסיכואנליטית, שגרסה כי המהות הנפשית מצויה בתוך האדם, בדחפיו, ביצריו ובמניעיו, כשהאני הוא הייצוג הפנימי המתמודד עם המציאות והעולם, בעוד למציאות ולעולם אין השפעה רבה על הנפשיות. היסודות הפילוסופיים המודגשים בספר הם מתן משמעות למרכיבים בחיי המטופל ולמפגש הבין־אישי בין המטפל למטופל, והדגשת הסובייקטיביות כבסיס ראשוני בטיפול הנפשי. הספר, העשיר בדוגמאות קליניות ובתבונה הטיפולית והאנושית שלו, הוא נדבך נוסף בספרות העולמית המתורגמת
לעברית מתחום הפסיכותרפיה."
פרופ´ גבי שפלר, האוניברסיטה העברית, ירושלים
"ספר יוצא דופן, הבוחן את הרלוונטיות של הפסיכותרפיה לבעיות העיקריות של הקיום האנושי. סגנונו בהיר, שוטף, ויש בו הברקות שנונות. פסיכותרפיסטים יכולים להפיק ממנו תועלת רבה בהיותו משקף נושאים רחבים של חיי אנוש."
ג´רום ד´ פרנק
"ספר נפלא זה הוא הקלסיקה של העוסקים בפסיכותרפיה אקזיסטנציאלית
ושל מטופליהם. כל מי שמתעניין בפעילות אנושית יכול להיעזר בו."
רולו מיי
ארווין יאלום, פרופסור אמריטוס לפסיכיאטריה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד, נודע בכתיבתו העשירה והמגוונת. בין ספריו: טיפול קבוצתי — תאוריה ומעשה, להביט בשמש, תליין האהבה, על הספה, הריפוי של שופנהאואר, כשניטשה בכה, אמא ומשמעות החיים, כל יום יותר קרובים ומתנת התרפיה. יאלום ביקר פעמים רבות בישראל, השתתף בכנסים והנחה סדנאות בטיפול קבוצתי .