תיאור:
הקורטיזנות, אותן יצאניות צמרת אשר הקסימו כמה וכמה מבין הגברים המפורסמים ביותר באירופה, עשו זאת תוך שימוש במיומנויות חברתיות ומיניות כאחת, וצברו עושר, כוח והשכלה וכן חופש מיני בתקופה שבה נמנעו דברים כאלה משאר הנשים. החל באימפריה, ילידת העיר רומא במאה החמש-עשרה; דרך מאדאם דה פומפדור, מכתיבת דעת הקהל בכל ענייני האופנה של המאה השמונה-עשרה בפריז ובוורסאי; וכלה בשחקנית שרה ברנאר, אשר בשנים הראשונות לקריירת המשחק שלה שימשה קורטיזנה כדי להתפרנס - סיפורן של הקורטיזנות מביא את קורותיהן עתירי התהפוכות של נשות האהבה הללו. בניגוד לגיישות, עמיתותיהן למקצוע, הקורטיזנות לא גרו בבתי-בושת ולא ויתרו על רצונותיהן האישיים לטובת רצון פטרוניהן. הן עמדו על שלהן, הן היו עצמאיות, והן היו נועזות.
אי-אפשר להתעלם מהשפעתן על תרבות המערב: הן היו המוזות שעוררו את היצירתיות והדמיון של אמנים ידועים, וחלקן היו אמניות בזכות עצמן בתחומי השירה והפרוזה, המחול והתיאטרון. כשהפסל היווני פרקסיטלס רצה להציג את אפרודיטה, הוא לקח קורטיזנה ידועה בתור מודל. טיציאן, ורונזה, רפאל, ג'ורג'ונה ובושה אף הם ציירו את האלות שלהם בהשראת קורטיזנות נודעות. בצעירותו, נהנה מרסל פרוסט מחסותה של הקורטיזנה לור היימן, שהציגה אותו בפני האנשים הנכונים והעניקה לו השראה. לקורטיזנות היתה גם השפעה פוליטית נכבדה. כשהמלך לואי החמישה-עשר נזקק לעצה בענייני חוץ או פנים, הוא פנה אל ז'אן דו בארי ואל מאדאם דה פומפדור.
בד בבד עם שחזור מורשת ההיסטוריה הנשית, מציגה גריפין בספר מעורר מחשבה ומרתק זה את הנשים המפתות והחזקות שהחלו את חייהן בסביבה נחשלת, וצברו בדרכן אל הצמרת רכוש רב - טירות, כרכרות, אוספי תכשיטים ואפילו תוארי אצולה. גריפין סוקרת בעין חדה את יכולותיהן, מיומנויותיהן וכישוריהן יוצאי-הדופן, ומסבירה כיצד הצליחו הקורטיזנות הגדולות לא רק להעשיר את המורשת התרבותית שלנו, אלא גם לעזור לשחרור הנשים מהמגבלות החברתיות, המיניות והכלכליות שכבלו אותן.
מחיר: 74.00 ₪