תיאור:
הציונות שאפה לחולל מהפכה בחיי העם היהודי עם שובו לארץ ישראל ולגבש אותו כלאום מודרני. תנאי לכך היה חידוש של המבנה החברתי שלו. האיכרות הזעירה היתה מעמד חדש שנועד לעמוד בבסיס המבנה החדש של החברה הציונית, ולהיות מענה ארץ ישראלי לאתגרים שבפניהם עמד העם היהודי בגולה בעשורים האחרונים של המאה התשע עשרה.
משק בית האיכר: המשק המעורב במחשבה הציונית בוחן את תופעת המשק החקלאי הקטן ומרובה הענפים, שבמרכזו משק החי. משק זה נועד לאפשר לאיכר הזעיר היהודי ולאשתו, להוציא את עיקר לחמם מן הקרקע הלאומית בכוחות עצמם, ללא תלות בעבודה שכירה.
ספר חדשני זה חושף את זיקותיה של תופעה חברתית זו גם לתופעות שמחוץ לעולם היהודי ועוקב אחר עיצובה והגשמתה. הספר מתאר זירה דינמית, שבה השתנו ללא הרף יעדי הציונות, ומתכננים חקלאיים מעטים הפכו את ההגות הציונית לדגם מעשי של איכרות זעירה ארץ ישראלית. אלה הם מושב העובדים והקיבוץ, שני הדגמים של המשק המעורב שסביבם התגבשה ההתיישבות הציונית, והשפעתם הייתה מרחיקת לכת על ההתיישבות היהודית בארץ ישראל.
ד"ר חזי עמיאור למד באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא אוצֵר ישראל בספרייה הלאומית, מנהל את האוספים הישראליים של הספרייה ופועל לחשיפת אוצרות התרבות הישראלית לציבור.
מחיר: 93.60 ₪