תיאור:
"כשעוד לא היה לנו מדיח כלים, הייתי מבלה זמן רב עם עצמי ליד הכיור. זה היה כמעט הזמן היחיד שבו הייתי לבד. בני המשפחה שמרו על מרחק ביטחון מהכלים המלוכלכים, כך שאף אחד לא הפריע לי להתרכז."
בספרה מצאתי את עצמי ליד הכיור נוגעת נעמי גור, בנושאים מהותיים מתוך התבוננות מפוכחת בחיי היומיום, במציאות ולא בתיאוריה, כאחת המשתתפות בספר. הייחודי בספרה של ד"ר גור הוא נקודת המבט החמה והעממית שבה מסופרים סיפוריה מהקליניקה. סיפורים מקבוצות המטופלים שהעבירה והדרך שעשתה אתם, הפשטות שהקורא נוכח לראות שהמטופל עצמו מוצא את התשובות בתוך עצמו עם הכוונה ותמיכה של הקבוצה והמטפל. ד"ר נעמי גור מציעה אופציות פשוטות, אך לא פשטניות, לחתירה למצב נפשי שפוי.
"אני מאמינה שכל אחד מאתנו מסוגל ללמוד את מפת הנפש של עצמו כפי שלמד לקרוא. אנו חייבים לעצמנו את הלימוד הזה. הידע הזה עשוי לשמש מצפן בסבך החיים, מצפן פנימי שיהיה אתנו כשנצטרך אותו."
ד"ר גור היא פסיכולוגית, לשעבר מרצה באוניברסיטת תל אביב, היום ראש תוכנית לתואר שני במכללה האקדמית לישראל. ספרה הראשון אהבה שפויה ראה אור בהוצאת כנרת זב"מ והיה לרב-מכר.
"מה שאנו יודעים הוא רופף, מלא פערים, מוגבל מאוד ובעייתי, ועל ההוראה לפרש ולהבליט היבטים אלה של הידע שלנו [...]"
"ההכרה בתפקידה החינוכי של מה שאני מכנה ´בטלה´ משמעה לחתור לא רק לפנייה למחשבתו של התלמיד ולרצונו, אלא גם ללכוד את חלומותיו[...]"
"האידיאל הדמוקרטי מוציא מכלל אפשרות את מושג החינוך כמכשיר שלטוני. הוא נוגד את הרעיון של שליטים המעצבים או צרים את מחשבת התלמיד [...]"
"יש סיכון שנתייחס אל התלמיד או אל מוחו כאל סוג של מחשב שקולט מידע, שולף נתונים, מעבד אותם ומאבחן בעיות [...]"
הבחנותיו של פרופ´ ישראל שפלר, מגדולי הפילוסופים של החינוך בזמננו, מתנוצצות מתוך מאמריו ופרקי זכרונותיו, המובאים כאן לראשונה בעברית. המפגש עם כתביו מעורר את הקוראים לשנות את אופן התבוננותם ומאלץ אותם לבחון מחדש סוגיות יסוד. זהו מפגש מאתגר ופורה, המזמן חוויה עמוקה לכל מי שהחינוך חשוב לו.
מחיר: 78.00 ₪