ספר לכל - רכש מוסדות

מחשבות על אמנות מודרנית
מספר קטלוגי: 585-1600
נושאים: ספרי עיון
תאריך יציאה: 12/2021
קריאה
תיאור:

ספרה החדש של רות מרקוס, "מחשבות על אמנות מודרנית", אשר מהווה סיכום של יובל שנות מחקר, כתוב בבהירות, בחיוניות ובמלומדות מעוררת השראה. הוא כולל מאמרים במגוון נושאים בתולדות האמנות, בגישה רב-תחומית שניזונה מהרקע ומהידע הרב-תחומיים של המחברת בתולדות האמנות, בתיאטרון, באדריכלות ובמגדר. רוב המאמרים התפרסמו לאורך השנים בכתבי עת ובספרים. הספר מחולק לארבעה פרקים: הפרק הראשון כולל מאמרים בנושאים שונים באמנות המודרנית, בעיקר במאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20, ובאמנים כגון מונה, גוגן, טרנר וברנקוזי; הפרק השני מתמקד באמנות ובמופע הפוטוריסטיים, בעיקר באמנים בוצ'וני ובּאל̠ה; הפרק השלישי עוסק בסוגיות של נשים ומגדר באמנויות, כגון פאם פאטאל, נזילות מגדרית ודימוי האנדרוגינוס והעירום בזִקנה; הפרק הרביעי עוסק באמנים ואמניות בישראל, כגון קליר יניב, ישראל רבינוביץ, חגית שחל ועוד.

"מחשבות על אמנות מודרנית" הוא פרי של מחקר חלוצי שהקדים את זמנו בביקורת האמנות בישראל: תחום הפיסול המודרני למשל כמעט לא נחקר; הפוטוריזם סבל מיחסי ציבור גרועים בגלל הקשר עם הפשיזם; הקונסטרוקטיביזם היה מצוי ברובו מאחורי מסך הברזל, אף על פי שהחלו להתפרסם מחקרים על אמנים ועל יצירות שהגיעו למערב. ובאשר לחקר אמנות ומגדר: לפני מספר עשורים הוא עדיין נתפס באוניברסיטה כנושא שולי ולא ראוי למחקר אקדמי – גישה שהחלה להשתנות רק בתחילת המאה הנוכחית עם הקמת התוכנית ללימודי נשים ומגדר. למרות התפתחות המחקר הבין-לאומי במגדר באמנות, במיוחד משנות ה-80 ואילך, עדיין היו בישראל מעט מאוד מחקרים על מגדר באמנות הישראלית, והמחברת היא אחת החלוצות במחקר זה.

ד"ר רות מרקוס היא מרצה בגמלאות בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל-אביב; נמנית עם המייסדות של התוכנית הרב-תחומית באמנויות והתוכנית ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל-אביב; מייסדת העמותה לחקר אמנות נשים ומגדר בישראל. פרסמה מאמרים רבים בנושאים רב-תחומיים בעברית ובאנגלית, לצד הספרים הבאים: "פיסול בקו ובחלל", סדרת קו אדום אמנות, הקיבוץ המאוחד (2003); "נשים יוצרות בישראל, 1970-1920", סדרת מגדרים, הקיבוץ המאוחד (2008); "מין ומגדר בפסלי הזוגות של ג'אקומטי", רסלינג (2015).


מחיר: 94.00 ₪

ברוך הבא!

זוהי כניסתך הראשונה לשירות.