תיאור:
כולנו משתמשים בחפצים מעוצבים ובמוצרי צריכה באופן יומיומי – אולם עד כמה אנחנו מכירים את עולם העיצוב התעשייתי? כיצד מתנהל תהליך העיצוב? מיהם השחקנים המרכזיים בתהליך זה? כיצד מוצר מתפתח מרעיון מופשט לכדי מוצר חומרי מוגמר? כיצד צורות וצבעים משפיעים על האופן שבו אנו מנהלים דיאלוג עם האובייקטים הסובבים אותנו? האם יש מקום באקלים החברתי-תרבותי העכשווי למעצבים אשר יוצרים אובייקטים יוקרתיים המיועדים לרוכשים ספורים?
בספר ייחודי זה משתמש יונתן ונטורה בשיטות מחקר אנתרופולוגיות כדי לענות על שאלות אלה ורבות אחרות המרכיבות את העולם המרתק של העיצוב התעשייתי. ספר זה הוא תוצר של עבודת שדה שנערכה במשך שנתיים בשלושה סטודיות מרכזיים בישראל, והוא מתעמת עם השאלות הללו תוך כדי הצגת עולמם המקצועי של המעצבים התעשייתיים. כתשובה מרכזית לשאלות אלה טוען המחבר שבתקופות של משבר כלכלי ופוליטי על המעצב לחזור ולהיות מעורב בחברה שבה הוא חי ולהתמקד בייעול חייהם של הסובבים אותו, ולא לייצר בהכרח מגוון אינסופי של מוצרי צריכה יוקרתיים.
הכתיבה הנהירה, הברורה והקולחת של חפצים הופכת את הספר לחובה עבור כל העוסקים בתחום העיצוב ולכל המתעניינים בתרבות חזותית או חומרית.
ד"ר יונתן ונטורה הוא עמית מחקר ב-Helen Hamlyn Centre for Design ב-Royal College of Art בלונדון. מרצה בעיצוב תעשייתי ואדריכלות בבצלאל, האקדמיה לאמנות ועיצוב; בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללה האקדמית הדסה, באוניברסיטה הפתוחה ובמכללות נוספות. תחומי התמחותו כוללים אנתרופולוגיה יישומית, אנתרופולוגיה עיצובית, תרבות חומרית וחזותית, עיצוב חברתי, מתודולוגיות מחקר בעיצוב ותיאוריות בעיצוב.
על הספר - גרסת הדפסה
מחיר: 89.00 ₪