תיאור:
מה קורה לנשים בקליניקה של רופאי הנשים בעת שהן נדרשות לפשק רגליים ולשכב כך, פסיביוֹת וחשופות?
מה קורה למקצוע הרפואה בעידן המודרני, וכיצד השתנה תפקידו של רופא הנשים?
ומה קורה כשמדינת ישראל משתמשת ברפואה וברופאי הנשים כדי לחזק את ריבונותה וסמכותה?
"הון ושלטון – מבט מהנרתיק" מתאר כיצד משפיעה מערכת היחסים בין הון לשלטון על הטיפול הרפואי בנשים במיוחד בכל השקשור לפוריות. התיאוריות המוצגות בספר מתבססות על מגוון ענק של מאמרים אקדמיים ומסכמות עשרות חוזרים רפואיים. הכול בשפה קולחת ונהירה לכול, ומתאימה לקריאה שוטפת. בכנות אקדמית ובאומץ רב חושפת המחברת את ההשפעתם של הכסף והמדיניות ממשלתית על קבלת החלטות רפואיות.
מטרת הספר היא הנגשה של ידע כדי לסייע "לנשים לבחור מה נכון עבורן כשהן עוברות הליכים רפואיים ולסייע לרופאים ורופאות להתבונן על טיפול בנשים באופן אחר. להקשיב לנשים, לסמוך עליהן ולהפוך אותן לשותפות בטיפול
טליה גולן, ד"ר למגדר מאוניברסיטת חיפה, מנהלת מערכות פרא-רפואיות שיקומיות למעלה מ-20 שנה. פעילה חברתית, כותבת ומרצה בנושאים של פריון ורפואת נשים מזווית ראייה חברתית-פמיניסטית. טליה בטוחה כי ניתן לשנות את השיח הרפואי בישראל כך שישקף את המציאות החברתית המשתנה ביחסה אל נשים.
"הון ושלטון – מבט מהנרתיק" הוא ספרה שני. ספרה הראשון, "והגדת לבתך", הגדה לפסח בפרשנות פמיניסטית-נשית, הוא אבן דרך חשובה בזרם המחפש חיבור בין מסורת ושינוי
"ספרה החדש של טליה גולן מוסיף נדבך לקשר שבין הפרופסיה הרפואית בכלל והגינקולוגית בפרט, לנשים. גולן בדקה את יחסי הגומלין רופאים-תרבות-חברה. ספר מעורר מחשבה שלא כדאי לפסוח עליו."
ד"ר רונית ליברמנש. משוררת, סופרת ועורכת. מחברת הספר "פגומות".