תיאור:
"מנכ"ל פייסבוק יכול להפיל ממשלה בכל מקום בעולם בלי להפר אף חוק"
(פרופ' פול רומר, לשעבר הכלכלן הראשי של הבנק העולמי)
עולם כפי שהכרנו אותו - כבר לא קיים. המציאות משתנה לבלי היכר בזכות כלים טכנולוגיים שהופכים את הדמיון של אתמול למציאות היומיומית של כולנו. אך לצד היתרונות העצומים, להתקדמות הזו יש מחיר כבד: בעולם בו הקשרים החברתיים מעוצבים בידי פלטפורמות רבות-עוצמה שמנתבות את הדרך בה אנחנו חושבים, מתנהגים, קונים ובוחרים, נשקפת סכנה ממשית ליציבות החברתית והפוליטית.
האם הדמוקרטיה חזקה דיה כדי לשרוד בעולם דיגיטלי שבו מידע אינסופי אודותינו נתון לשליטתן של קומץ חברות ענק? זו השאלה שעומדת בלב האביב המערבי.
ביד אמן ובמומחיות רבה, תוך שימוש במודלים מתמטיים ובתאוריות מתחום הסוציולוגיה, ההיסטוריה ומדעי המדינה, מסביר ניר שוולב איך הגענו למצב שבו כוחות הקידמה הטכנולוגית מנוצלים בידי בעלי אינטרסים באין מפריע. הוא מפוצץ את בלון התמימות שכולנו נהנים ממנו, ומראה איך חיינו האישיים והציבוריים הופכים לכלי-משחק בידי גורמים בעלי כוח כמעט בלתי-מוגבל. צריך לפקוח עיניים עכשיו, רגע לפני שיהיה מאוחר מדי.
איך חבורת ילדים ממקדוניה הפכה את העולם בעזרת פייק ניוז?
עד כמה יכולות ענקיות הטכנולוגיה להכיר אותנו ולשלוט בבחירותינו?
מדוע הגיע הקיטוב החברתי במערב לשיא בעשור האחרון?
והאם יש דרך להדוף את הסכנה הנשקפת לדמוקרטיה?
ניר שוולב, נשוי ואב לשלוש, הוא יזם סדרתי ופרופסור חבר באוניברסיטת אריאל בשומרון, עומד בראש מעבדת המחקר לקינמטיקה ורובוטיקה. חברות הסטארטאפ שייסד פיתחו רובוטים רפואיים ייחודיים בתחום האנדוסקופיה והגניקולוגיה והגיעו לשווי של מעל מיליארד דולר. לצד עיסוקיו המדעיים שוולב הקים את מיזם "מנהלת ראשית לחרדים" המשלב סטודנטים מהעולם החרדי במקצועות האקדמיים הטכנולוגיים.