תיאור:
דרשותיו של אברהם בורג על פרשת השבוע נובעות מנאמנות עמוקה וכבוד למסורת היהודית — ומתוך שהוא אוהבהּ הוא גם אינו מהסס להשמיע כלפיה דברי תוכחה. בורג נע בחופשיות ובחירות של בן–בית בין הפירושים לבין המדרשים ומשמיע בתוך כך את מדרשו הפרטי המרתק. זהו מדרש שיש בו גם נאמנות וגם אמינות של אדם שהמסורת היהודית היא עבורו מסלול המראה ונחיתה למסעות של עבר ושל עתיד.
הקריאות שבורג מציע לפרשיות השבוע חדשניות ומפתיעות. כאשר הוא קורא את המקורות, הוא מוציא מתוכם שתי קריאות נוספות — קריאה אחת המזמינה את המקורות העתיקים להתארח כבני–בית כאן במאה ה–21 על כל שונותה. את הקריאה השנייה הוא מפנה אל הקוראים החילונים, כמו אומר — תורה זו מונחת כאן שכוחה, הרימו אותה ועשו בה כבשלכם, כי באמת היא שלכם.
דב אלבוים, מתוך ההקדמה לספר
אברהם בורג, אחד מאישי הציבור הישראלים הבולטים והמוכרים בארץ ובעולם בדור האחרון, הקפיד כל חייו על איזון ושילוב בין פעילות ציבורית לחיי רוח. הוא היה חבר כנסת, יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית העולמית, סגן יו"ר הקונגרס היהודי העולמי ויו"ר הכנסת. גם כיום, כאזרח פרטי, בורג ממשיך לשלב בין עולם העסקים, לבין עולמות התוכן שבהם הוא מבקש להעמיק ולחקור כדי לשוב ולהציע לחברה הישראלית חלופות תוכניות למשבר הזהות הפוקד אותה. בלשון בני אדם, ספרו השלישי של בורג, עוסק — כמו שני רבי–המכר הקודמים שלו — בליבת הזהות היהודית והישראלית בזמננו.